HNK RIJEKA - NK VARAŽDIN

Pomlađeni sastav Varaždina preokretom pobijedio bezidejnu Rijeku

Objavljeno: 27.08.2022. 22:58

Zadnja izmjena: 27.08.2022. 23:14

Foto: Arhiva

U 7. kolu SuperSport HNL-a Rijeka i Varaždin odigrali su zanimljivi susret na Rujevici, u kojem su slavili Varaždinci preokretom 1:2 (0:0). Nakon slabog prvog dijela uslijedilo je puno interesantnije i efikasnije drugo poluvrijeme.

Na početku susreta Rijeka je, nakon početnog ispitivanja snaga, preselila igru na varaždinsku polovicu i pokušala vršiti pritisak. Varaždin je prijetio na kontranapade i iz tog perioda treba zabilježiti priliku Šega da pobjegne obrani Rijeke ali ga je srušio Pavlović i zaradio žuti karton. Što je odmicalo vrijeme Varaždin se oslobodio pritiska i dalje prijeti iz kontranapada. Rijeka uglavnom dolazi do varaždinskog šestnaesterca ali nakon toga ili griješe ili nemaju ideju kako završiti napad. U 30. minuti u obećavajućoj akciji Šego puca, na lijepo dodanu loptu Kolarića, ali je bio previše iskosa i pogađa vanjski dio mreže Labrovićeva gola. U 37. Minuti teklić odlično puca s dvadesetak metara ali ravno u ruke golmana Rijeke. Do kraja poluvremena Rijeka je imala dvije a Varaždinu jednu polupriliku.

Nakon slabog prvog dijela domaći su krenuli napadački u drugom dijelu. Već u prvim minutama naslagali su dvije izgledne prilike, a u drugoj Djouahra precizno do vratnice pogađa mrežu iza Zelenika i Rijeka vodi 1:0 u 46. minuti. Odmah zatim Teklić dobiva žuti karton i trener Kovačević kreće s izmjenama. Najprije izlaze ozlijeđeni Jelenić i Peco a ulaze Škaričić i Banovec. Varaždin se polagano oslobodio Riječkog pritiska i u 73. minuti Pavlović igra rukom u domaćem šestnaestercu, a sudac nakon provjere dosuđuje najstrožu kaznu. Teklić pogađa za izjednačenje s "bijele točke" i rezultat je 1:1 u 74. minuti. Pavlović dobiva drugi žuti karton i Rijeka igra dalje s igračem manje. Rijeka sve teže dolazi u priliku, a Kolarić poslije jedne domaće akcije pogađa za pobjedu nakon odličnog prodora, 1:2 u 88. minuti. Do kraja susreta Perić pogađa mrežu, ali se kasnije ispostavilo da je bio u zaleđu te je konačan rezultat susreta 1:2.

Komentari