Pingićari

Pregršt medalja za stolnotenisače i stolnotenisačice iz Varaždinske županije na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno: 10.05.2016. 08:51

Zadnja izmjena: 10.05.2016. 08:55

Stolnotenisači iz Varaždinske županije proteklog vikenda nastupili su Prvenstvu Hrvatske u Dugom Selu i osvojili pregršt medalja.

Članovi STK Ljubešćice stigli su do četiri medalje, od čega su čak tri zlatne i jedna srebrna.

Leon Šantek postao je dvostruki prvak države. Pobijedio je u konkurenciji mlađih kadeta, a do zlata je stigao u paru s Nom Vreskom iz Mihovljana.

Mlađe kadetkinje Janja Matijašec i Ivona Štriga prvakinje su države u parovima u kategoriji mlađih kadetkinja, dok su srebro osvojile ekipno mlađe kadetkinje u sastavu Matijašec Janja, Štriga Ivona i Klopotan Jasmina nakon poraza u finalu od STK Varaždina.

Članovi MGK Drave Žabnik Leon Milak i Timi Maslić osvojili su treće mjesto u paru kod mlađih kadeta.

Stolnotenisači i stolnotenisačice Varaždina osvojili su pak sedam medalja.

Zlato u konkurenciji mlađih kadetkinja ekipno osvojile su Tena Kovaček, Lucija Sitar, Jelena Vukelić i Jelena Mišak,a srebra u konkurenciji juniorki Mihaela Brodar, Gabrijela Bađun i Lana Premuž.

Par Kovaček - Sitar je osvojio brončanu medalju u konkurenciji parova mladih kadetkinja, a isti uspjeh ponovile su Brodar-Cakol kod juniorki.

U pojedinačnoj konkurenciji mlađih kadetkinja sjajne Lucija Sitar i Tena Kovaček osvojile su brončane medalje, dok je Brodar kod juniorki bila srebrna.

Komentari