NK VARAŽDIN

Prekosutra počinje Druga HNL - Kako su se pripremili u NK Varaždin?

Objavljeno: 11.08.2021. 12:31

Zadnja izmjena: 11.08.2021. 12:50

U petak, 13. kolovoza NK Varaždin spočinje s natjecanjem u Drugoj HNL. Nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz HT Prve HNL iz kluba je najavljeno da žele ekspresni povratak u društvo najboljih.

Naprevaljene su određene promjene u klubu, doveden je novi trener, osvježen je roster igrača, odrađene su pripreme u Varaždinu i Svetom Martinu na Muri te se pred ekipom Varaždina nalazi 1. kolo u kojem gostuju u Rijeci na Krimeji kod ekipe Ortijenta 1919.

Trener Varaždinaca Mario Carević zadovoljan je odrađenim pripremama, koje s utraja le šest tjedana.

- Pripreme su prošle prema planu i programu, zadovoljan sam iako je bilo malih odstupanja i ozljeda. Veseli me početak prvenstva, ja osobno volim natjecanje i taj adrenalin. Pripremne utakmice su OK i dobijemo mi nešto i dobiješ neku ideju ali dok počne prvenstvo onda tek vidiš gdje si i na kojem si nivou, i kakvi ćemo biti u prvenstvu. Ja se nadam i uvjeren sam da ćemo biti fizički na najboljem mogućem nivou, a i taktički smo odradili puno i već će se to,nadam se, vidjeti u 1. kolu.

Nisu svi igrači prošli pripremni period, bilo je ozljeda i to kod igrača od kojih se puno očekuje. Oni su se tek nedavno priključili ekipi. Hoće li to biti veliki hendikep i da li će utjecati na rezultat?

- Kronične probleme imaju Posavec, Pellumbi i Peco, koji su nam stvarno jako bitni. Međutim, nisu prošli pripreme s nama, tek smo ih nedavno priključili i s njima moramo biti oprezni. Tako da ćemo ih postepeno uključivati u utakmice. Bit će s nama na klupi, a vidjet ćemo koliko ćemo ih koristiti. Moramo biti oprezni da se te ozljede ne ponove. U prvoj utakmici protiv Orijenta neće biti Senića i Elezija koji su suspendirani zbog tri žuta, odnosno crvenog kartona iz prolog prvenstva. Međutim, imamo dovoljno igrača i uopće ne želim to spominjati kao alibi. Imamo dobar igrački kadar, imamo alternativu na manje-više svakoj poziciji. Vjerujem u ove dečke, tko god bude igrao mislim da će biti u redu.

U Drugoj HNL utakmicu morate početi s tri mlada igrača, uz zamjene s mladim igračima za njih u prvom poluvremenu, a tek u drugom dijelu mogu se zamijeniti sa starijim igračima. Bilo je osam mladih igrača na pripremama, kako su pokazali?

- Dobro, manje-više svi oni imaju kvalitetu i s razlogom su bili sa seniorima na pripremama. Neki će biti sa nama u treningu i dalje, te će igrati koliko mi odlučimo u datom trenutku. Međutim, kada ne budu igrali za seniore igrat će taj vikend za juniorsku ekipu. Za mladog igrača je najbitnije da ima kontinuitet utakmica, što je preduvjet za pravi razvoj. Drugi mladi, koji ne mogu igrati za juniore bit će s nama, a dvojca će otići na posudbu u Treću ligu do zime, kako bi stekli još malo seniroskog iskustva koje im nedostaje u ovom trenutku.

Kristijan Fučak koji je bio član Varaždina sada je ekipi Orijenta, što još znate o prvom protivniku u Drugoj HNL?

- Gledal ismo neke njihove utakmice. Orijent je posložen klub, ekipa igra dugo skupa. Ove su godine dobili 4 ili 5 mladih talentiranih reprezentativaca iz Rijeke. Dosta su živi i motorični. Igraju dosta visoki pritisak i imaju kvalitetu. Naravno da imaju i nedostataka koje ćemo mi pokušati iskoristiti. Znamo s čim mi raspolažemo i veselim se početku prvenstva.

Susret s Orijentom 1919 igra se u petak, 13. kolovoza ss početkom u 17,30 a TV prijenos bit će na HNTV.

Komentari