SUPERSPORT HNL

Što kažu treneri o uvođenju stranih sudaca na utakmice SuperSport HNL-a

Objavljeno: 04.09.2022. 10:05

Zadnja izmjena: 04.09.2022. 10:07

Zanimljivost jučerašnjeg susreta između Varaždina i Gorice susreta je svakako činjenica da po prvi puta u SuperSport HNL-u jedan službeni prvenstveni susret sude suci koji nisu iz Hrvatske.

Naime, na temelju sporazuma nogometnih saveza susret je sudila je sudačka trojka iz Bugarske: Gidženov Radoslav Petrov, sudac (Asenovgrad), Minev Georgi Ljubomirov, 1. pomoćni (Sofija), Stambol džiev Georgi Valentinov, 2. pomoćni (Plovdiv).

Evo što su o tome rekli treneri obiju momčadi. Trener NK Varaždin Mario Kovačević smatra da bi to mogao biti pozitivni pomak u suđenju.

- Imamo suce na terenu i VAR izvan terena i stalno svojim igračima govorim da je naše samo da igramo. A, dečki su tu da sude i nisam nikada komentirao suđenje pa neću niti sada. Ali, što se tiče zamjene sudaca iz Bugarske mislim da to nije loša praksa. Ipak smo svi u Europskoj uniji i naši suci će ići suditi u Bugarsku. Po meni je to pozitivni trend, a vidjet ćemo hoće li to zaživjeti, zaključio je Kovačević.

Trener HNK Gorica Igor Angelovski nije imao neki poseban stav o uvođenju stranih sudaca u ligu.

- Bez razlike da li su domaći ili strani to su suci i oni imaju svoj posao. Postoje ljudi koji ih kontroliraju i oni trebaju dati analizu suđenja. Ja sam trener i neću komentirati suđenje ni sada ni ubuduće a nisam niti prije, ja govorim samo o nogometu i igri moje ekipe, dodao je  Angelovski.

 

 

 

 

Komentari