NOGOMET

Sve glasnije zazivanje starih nogometnih pravila

Objavljeno: 23.04.2022. 10:32

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 10:35

Sve je više ljubitelja nogometa koji u posljednje vrijeme zagovaraju povratak starog nogometno-ligaškog pravila, u kojem pretposljednje plasirani iz Prve HNL ide u razigravanje s drugoplasiranim iz Druge HNL.

Ovo pravilo zazivaju i oni koji više prate Prvu HNL, a također i oni koji prate Drugu HNL. U slučaju varaždinskih ljubitelja nogometa, koji prate trenutnu borbu Varaždina i Rudeša za osvajanje prvog mjesta i plasmana u Prvu HNL smatraju da bi bilo fer, bez obzira koja ekipa na kraju bude prva, da se drugoj da još jedna šansu. Iako se u praksi pokazalo da je i najslabiji prvoligaš jači od drugoligaša, jednom od ova dva kluba to bi bila dodatna mogućnost i prilika nakon ovakve sezone.

Isto tako ljubitelji nogomet koji više prate Prvu HNL smatraju da klubovi koji misle da ne mogu ispasti, s obzirom da je Hrvatski dragovoljac već praktički „zacementirao“ posljednje mjesto, ne igraju više sportsko natjecateljski. Njihov plasman se vjerojatne ne može bitnije promijeniti, a to im možda nije niti posebno stalo, pa njihove izvedbe na terenu više nisu natjecateljske i neizvjesne.   

Međutim, ova sezona će proći ovako pa će sigurno neki od klubova i iz Duge HNL, ali i iz Prve HNL biti pravi gubitnici sezone.

Komentari