U boj, u boj za narod svoj! Ajmo Vatreni!

Objavljeno: 18.06.2012. 09:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Španjolska je europski i svjetski prvak, momčad sastavljena od megazvijezda za čije se noge otimaju najveći svjetski klubovi, a u posljednje četiri godine izgubili su samo jednu službenu utakmicu. Nitko se nema pravo nadati da će protiv takve reprezentacije osvojiti bodove. Nitko, osim 23 vatrena hrvatska lava koji žele dotaknuti zvijezde. Bojno polje Arena Gdanjsk, 20.45 sati, Hrvatska protiv Španjolske.

>> VIDEO: Hrvatska nogometna “vatra” počela je gorjeti upravo protiv Španjolaca

Unatoč svim gospodarskim, socijalnim i drugim problemima, Hrvatska je u euforiji. Posljednja četiri dana, od utakmice sa Italijom, u Lijepoj našoj dominira samo jedna tema - utakmica protiv Španjolske.

Mogu li Vatreni napraviti veliki podvig i pobjedom protiv najjače svjetske reprezentacije plasirati se u drugi krug Europskog prvenstva?

Iako ima puno skeptičnih koji iz čisto objektivnih razloga upozoravaju da bi to bilo postavljanje lestvice previsoko, kad večeras u 20.45 sati počne utakmica svi će biti ujedinjeni u želji da se ta velika pobjeda ostvari.

Kad Pletikosa, Ćorluka, Srna, Modrić i Mandžukić krenu na čvrsti španjolski bedem, svi će hrvatski navijači kao jedno zaustaviti dah u nadi da jedna „mala“ vojska može poraziti famoznu španjolsku „armadu“.

Kroz povijest već su nam govorili da smo mali, da nismo dovoljno dobri pa čak i da nismo dostojni, a ipak se često pokazalo da junačko hrvatsko srce može nadmašiti svakoga na bilo kojem polju.

To junačko hrvatsko srce daje nam nadu da će večeras Vatreni, unatoč svim objektivnim razlozima i logici, ponovno odigrati utakmicu za pamćenje.

Ako to i ne bude dovoljno, ipak ćemo moći ponosno dići glavu i reći da se nismo predali. A naravno, tu su i braća Irci koji bi baš mogli „zapapriti“ Talijanima...

4,5 milijuna srca kuca kao jedno u 20.45 sati. Bojno polje Arena Gdanjsk. Hrvatska protiv Španjolske.

Komentari