NK VARAŽDIN

U susretu s Rijekom traži se "čista" pobjeda

Objavljeno: 05.11.2022. 10:04

Zadnja izmjena: 05.11.2022. 10:06

U nedjelju, 6. studenoga NK Varaždin dočekuje HNK Rijeka, u sklopu 16. kola SuperSport HNL-a. Varaždinci su trenutno na 5. mjestu prvenstvene ljestvice, dok su gosti predzadnji s čak 10 bodova manje.

S obzirom da je Rijeka u igračkoj i rezultatskoj krizi, domaći navijači očekuju pobjedu Varaždina u posljednjoj domaćoj prvenstvenoj utakmici, prije zimske stanke. Trener NK Varaždin Mario Kovačević upozorava da Rijeka ima dobre igrače, iako ih rezultat ne prati. Za dobar rezultat tako Varaždinci sigurno moraju odigrati bolji susret nego prethodni u Šibeniku.

- Protiv Šibenika nije bila naša najsjajnija utakmica, ali je jako važno da i takve utakmice pobjeđujemo. Kad igramo doma od početka napadamo, od prve minute ćemo tražiti pobjedu. Vjerujem da će naši navijači biti zadovoljni u nedjelju poslijepodne, najavio je Kovačević.

Među igračima koji treniraju  nakon dužeg vremena su i Urata, Šego te Katanec. No, hoće li će biti u konkurenciji za utakmicu s Rijekom, ili u srijedu za kup susret s Osijekom, odlučiti će trener Kovačević neposredno prije utakmica. Oni najvjerojatnije još ne mogu igrati 90 minuta, ali treneru Kovačeviću mogu pomoći da u nekoj kombinaciji nadoknade one koji neće moći nastupiti. U te dvije utakmice sigurno ne može računati na Tonia Teklića, koji zbog crvenog kartona u Šibeniku mora pauzirati dva susreta, ali će biti  na popisu za prvenstvenu utakmicu protiv Gorice.

Preokreti  rezultata

Varaždinska momčad jedna je od ekipa koja vrlo često u susret ulazi s golom u svojoj mreži, pa kasnije to moraju stizati i preokretati rezultat, kao što je to bio slučaj u Osijeku. Trener Kovačević htio bi da to ne bude tako u susretu s Rijekom.

- Mi kao da smo preskromni. Tek kad protivnik nešto napravi, onda mi damo maksimum. Kao da smo malo u strahu da ne pogriješimo i onda se dogodi gol u našoj mreži. Iako su neke stvari u nogometu ponekad nepredvidljive, dogodi se da primite gol i kada ste dominantni i bolji. Moramo igrati agresivno od prve minute kada je rezultat 0:0, pokušavamo i svjesni smo toga, ali nije to tako lagano. Znamo da nismo idealni i da imamo puno grešaka, tako u niti jednoj utakmici nismo imali „čistu“ mrežu, ali opet uz Dinamo, Hajduk i Osijek samo mi imamo pozitivnu gol razliku. Tako da vjerujem kako ćemo s ovim samopouzdanjem i iskustvom već u nedjelju protiv Rijeke odigrati utakmicu bez primljenog gola, naglasio je Kovačević.

Susret Varaždina i Rijeke, u sklopu 16. kola SuperSport HNL na rasporedu je u nedjelju, 6. studenoga s početkom u 15,00 sati na gradskom stadionu u Varaždinu.

Komentari