BICIKLIZAM

U Varaždinu će se održati prva Nacionalna biciklistička konferencija

Objavljeno: 12.09.2022. 20:29

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 20:32

U gradu bicikala, Varaždinu, ove će se godine u  održati prva trodnevna Nacionalna biciklistička konferencija 2022. u sklopu projekta „Danube Cycle Plans“ od 14. do 16. rujna.

Glavni cilj će povećanja svijesti relevantnih dionika za razvoj biciklizma, o potrebama samih biciklista te uklanjanju postojećih poteškoća kao i promocija bicikliranja u cijeloj dunavskoj regiji kao sastavnog dijela ekološki prihvatljivog prometnog sustava. 

Korisnik i predstavnik Republike Hrvatske u Projektu „Danube Cycle Plans projekt – politike, planovi i promocija za veći broj ljudi koji bicikliraju u dunavskoj regiji“ je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u kojem sudjeluje kao partner.

Razmjena znanja

Konferencija će se organizirati u svrhu širenja i razmjena znanja i iskustava, u svrhu predstavljanja ostvarenih rezultata te u svrhu uspostavljanja kontakata i suradnje među relevantnim dionicima. 

Program trodnevne konferencije bogat je predavanjima i prezentacijama iz područja biciklizma koje će održati brojni predavači, a uz predavanja održavat će se i radionice vođenog turističkog razgledavanja grada te vođena vožnja e-biciklima po dijelovima međunarodne biciklističke rute Europska Amazona (Amazon of Europe Bike Trail), a koja prolazi dijelom Varaždinske županije. 

Konferencija će okupiti veliki broj dionika iz biciklizma, cikloturizma, infrastrukture i srodnih djelatnosti

Predavanja i prezentacije imati će predstavnici institucionalnih dionika razvoja biciklističkog prometa i cikloturizma iz Hrvatske i Europe poput:

  • Europske biciklističke federacije (ECF),
  • Ministarstva mora, prometa i infrastrukture,
  • Ministarstva turizma i sporta,
  • Ministarstva za infrastrukturu - Slovenija
  • privatna poduzeća koja su svojim radom uspješno doprinijela razvoju biciklizma, odnosno cikloturizma u Hrvatskoj. 

Na konferenciji su svoje sudjelovanje potvrdili Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina, Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta te Pero Ćosić, predsjednik Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskoga sabora.

Komentari