Sport

Uspješan nastup Janka Kišaka i Jane Koščak na Europskom olimpijskom festivalu mladih

Objavljeno: 28.07.2023. 17:33

Zadnja izmjena: 28.07.2023. 17:46

Na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mariboru varaždinski atletičari Janko Kišak i Jana Koščak imali su uspješan nastup - u dva dana postavili su dva rekorda, osvojili srebrnu medalju i plasman u finale, priopćeno je iz Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Na tom najvećem sportskom natjecanju mladih sportašica i sportaša Starog kontinenta, koje okuplja sportaše u dobi od 14 do 18 godina, a održava se u Mariboru do 29. srpnja, nastupa i atletska reprezentacija Hrvatske, u kojoj su i Varaždinci Janko Kišak i Jana Koščak.

Janko Kišak je prvoga dana postavio novi mlađi juniorski rekord Hrvatske u polufinalnoj utrci 110 metara prepone. Drugog dana natjecanja, Kišak je u finalu na 110 metara prepone oborio vlastiti rekord, kojeg je postavio dan ranije, čime je osvojio prvu atletsku medalju za Hrvatsku na ovogodišnjem izdanju EYOF-a.

Uspješna je bila i Jana Koščak, koja se natjecala u utrci 400 metara prepone. Prvoga dana je u polufinalnoj utrci zauzela 2. mjesto, čime se direktno uvrstila u finale. U finalnoj utrci 400 metara prepone Jana Koščak 
osvojila je 7. mjesto. S obzirom na to da joj je to tek treća utrka na 400 metara u karijeri, 7. mjesto je odličan rezultat za varaždinsku sedmobojku, navodi se u priopćenju.

Komentari