ŠIBENIK - VARAŽDIN

Varaždin u najnapetijem susretu sezone pobijedio Šibenik na Šubićevcu

Objavljeno: 28.10.2022. 20:13

Zadnja izmjena: 29.10.2022. 11:42

U prvom susretu 15. kola SuperSport HNL-a Varaždin je pobijedio Šibenik rezultatom 1:2 (0:0). Nakon relativno mirnog prvog poluvremena, u drugom su pala tri gola, dodijeljena su dva crvena kartona, dosuđen kazneni udarac...

Prvo poluvrijeme susreta na Šubicevcu nije dala naslutiti kako će drugi dio susreta biti zanimljiv i pun preokreta. Po dvije izglednije prilike imale su obje momčadi. U 6. minuti Teklić je izveo slobodan udarac s oko 25 metara, ali ovaj puta nije završio u mreži. Dolčeke bio najaktivniji napadač domaće momčadi i bio je u prilici nekoliko puta ali je obrana Varaždina uspjela osujetiti svaki napad. Zatim je Kolarić za Varaždin bio u, možda najboljoj prilici prvog dijela, ali nije uspio uputiti udarac prema domaćem vrataru.

Drugo poluvrijeme Varaždin je počeo izmjenom, Pellumbi je ušao mjesto Ba, a Teklić je ponovo bio u prvoj izglednijoj prilici u 55. minuti. Ubrzo je uslijedio hladan tuš za Varaždince. Dolček je u 60. minuti uklizao na odlično ubačenu loptu Mina i Šibenik vodi 1:0. Samo pet minuta kasnije novi šok za momčad Varaždina, Teklić dobiva crveni karton. Trener Kovačević radi dvije izmjene Perić i Pilj su ušli umjesto Elezija i Stolnika, te se konsolidira igra Varaždina. Nakon napada u 69. minuti Varaždina, sudac dosuđuje kazneni udarac zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Šibenika. Brodić je realizator i u 71. minuti Varaždin s igračem manje izjednačava rezultat na 1:1. Šibenik s igračem više ipak ima više od igre ali sve prilike domaćina neutralizira obrana Varaždina i golman Zelenika. U sudačkoj nadoknadi i Delić, igrač Šibenika izlazi iz igre zbog drugog žutog kartona. Nagrada za požrtvovnu igru s igračem manje dozati u četvrtoj minuti sučeve nadoknade vremena, kada Pilj pogađa za 1:2 i pobjedu Varaždina.

Komentari