NK VARAŽDIN

Za mjesec dana moći će se kupiti dionice NK Varaždin

Objavljeno: 03.01.2023. 18:07

Zadnja izmjena: 03.01.2023. 18:14

Najranije za mjesec dana moći će se kupiti dionice NK Varaždin, izjavio je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez.

Naime, elaborat o preustroju u sportsko dioničko društvo, koji su napravili revizorska kuća i odvjetnici dobio je „zeleno svjetlo" u HNS-u, a Središnji državni ured za sport poslao je na doradu elaborat u kojem su tražili dodatno pojašnjenje na nekoliko mjesta.

- Dopunjeni i ispravljeni elaborat poslan je ponovo u Središnji državni ured i očekuje se da će do kraja siječnja stići pozitivan odgovor. Nakon toga slijedi raspisivanje 1. kruga prodaje dionice. Gradu Varaždinu tu će pripasti 25% vlasništva, kao vlasniku stadiona a uplatit će klubu još milijun kuna. U 2. krugu na red će doći članovi kluba, a u 3. vjerovnici. U eventualnom 4. krugu dionice će biti ponuđene i ostalima zainteresiranima. Međutim, prema interesu vjerujem da će sve dionice biti prodane u prva tri kruga, najavio je Vitez.

Prema još neslužbenim informacijama cijena jedne dionice kretat će se između 230 i 250 kuna, a cijena kluba procijenjena je na 4,5 milijuna kuna. Moguće su korekcije tih vrijednosti, a sve u zavisnosti od konačne odluke Središnjeg državnog ureda.

S obzirom da Grad Varaždin nije donio proračun za ovu godinu, u kojem su i namjenska sredstva za privatizaciju NK Varaždin, u klubu još nemaju odgovor na to pitanje.

- Za sada ne znamo kako se to može odraziti na naše planove. Ukoliko se, prema najavama u ožujku donese proračun, možda sadašnje stanje uopće neće utjecati na tijek privatizacije kluba. Ali, kako god bilo mi ćemo se prilagoditi, zaključio je Vitez.  

Konkretni termini prodaje dionica i njihova točna cijena znat će se nakon konačnog odgovora iz Središnjeg ureda za sport, koji se očekuje do kraja siječnja ove godine. 

Komentari