Poslastica

Cheesecake od limuna i mascarpone sira

dobrahrana.jutarnji.hr

Objavljeno: 23.02.2016. 10:40

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:42

Foto: Ilustracija

Toliko je kombinacija cheesecakea, a mi smo se ovaj put odlučili za onu najjednostavnije verziju. I najukusniju, ako nas pitate!

Trebati će vam:

175 g Digestive keksa

80 g maslaca

500 g krem sira po želji

220 g šećer

4 jaja + 1 žumanjak

naribana korica i sok jednog limuna

400 g mascarponea

1 žličica ekstrakta vanilije

Zagrijte pećnicu na 140°C. Obložite kalup za torte promjera 24 cm papirom za pečenje. Drugi dublji protvan za pečenje do pola ispunite s kipućom vodom i stavite ga na dno pećnice. Kekse sameljite i dodajte rastopljeni maslac. Kekse utisnite u kalup. Za nadjev, pomješajte krem sir i šećer. Dodajte jaja, žumanjak, limun i miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije i ponovno izmiksajte. Izlijte smjesu preko keksi i pecite ga oko sat vremena na srednjoj rešetki iznad protvana s vodom. Ostavite ga da se ohladi otprilike još sat vremena na zraku i onda ga stavite u hladnjak. Poslužite ga hladnog!

Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr

Komentari