Toliko je kombinacija cheesecakea, a mi smo se ovaj put odlučili za onu najjednostavnije verziju. I najukusniju, ako nas pitate!
Trebati će vam:
175 g Digestive keksa
80 g maslaca
500 g krem sira po želji
220 g šećer
4 jaja + 1 žumanjak
naribana korica i sok jednog limuna
400 g mascarponea
1 žličica ekstrakta vanilije
Zagrijte pećnicu na 140°C. Obložite kalup za torte promjera 24 cm papirom za pečenje. Drugi dublji protvan za pečenje do pola ispunite s kipućom vodom i stavite ga na dno pećnice. Kekse sameljite i dodajte rastopljeni maslac. Kekse utisnite u kalup. Za nadjev, pomješajte krem sir i šećer. Dodajte jaja, žumanjak, limun i miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije i ponovno izmiksajte. Izlijte smjesu preko keksi i pecite ga oko sat vremena na srednjoj rešetki iznad protvana s vodom. Ostavite ga da se ohladi otprilike još sat vremena na zraku i onda ga stavite u hladnjak. Poslužite ga hladnog!
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr
Komentari