Evo kako spraviti slasni file od orade s pireom od mrkve i umakom od bijelog vina

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.01.2016. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: HKS

Od korjenastog povrća , ribljih kostiju i začina prvo skuhajte temeljac. Dio ribljih filea rezati na trake, prekriti smjesom od ribljeg mesa, jaja, vrhnja i obložiti listićima tikvice, poširati u ribljem temeljcu...

Patliđan narezati na tanke ploške , prepeči na roštilju, premazati ribljom smjesom, u sredinu staviti komad ribljeg filea, zarolati i zapeći.

Papriku peći na tavi , oguliti, samljeti, začiniti i njome prekriti manji file orade, lagano zapeći. Temeljac u kojem se poširala riba reducirati s bijelim vinom, legirati vrhnjem, začiniti i lagano prokuhati. Dodati pire od žute paprike.

Mrkvu i krumpir kuhati u posoljenoj vodi, propasirati , dodati đumbir, još malo začiniti i servirati uz ribu.

Mini rajčicu narezati, očistiti od koštice. Prepržiti luk na maslinovom ulju, dodati rajčice i lagano pirjati zalijevajući temeljcem.

Sastojci:

• 5 kg orade
• 2 dcl bijelog vina
• 300 g tikvica
• 300 g patliđana
• 1 kg mrkve
• 300 g korjenastog povrća
• 300 g paprike
• 1 dcl maslinova ulja
• 200 g mini rajčice
• 3 kom jaja
• 2 dcl vrhnja
• 5 g soli
• 3 g papra
• 2 g mljevenog đumbira
• 25 g češnjaka
• 10 g peršina
• 500 g krumpira

Komentari