Promocija tradicije

Foto - Otvorena Kuća Varaždinske heljde na imanju OPG Pocedulić

Objavljeno: 09.09.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 09.09.2023. 18:32

U sklopu 12. Dana hajdine u Gornjem Kućanu, na imanju OPG-a Pocedulić otvorena je Kuća Varaždinske heljde, u kojoj se mogu isprobati jela od heljde i kupiti svi bezgutenski proizvodi tog OPG-a.

 Uz mještane tog kraja, svečanosti otvorenja prisustvovali su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek, voditeljica Područne službe za stručnu podršku pri 
Ministarstvu poljoprivrede dr. sc. Mara Bogović, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i brojni drugi uzvanici, izvijestili su danas iz Varaždinske županije

Zamajenica župana Zagorec podsjetila je kako je OPG Pocedulić dobitnik priznanja župana za iznimna postignuća u 2023. godini.

- Uz Varaždinsko zelje i Ludbreški hren, Varaždinska heljda treća je naša čuvana sorta na nacionalnoj razini. A svega toga ne bi bilo bez iznimnog višegodišnjeg zalaganja OPG Pocedulić. Pohvaljujem vaš trud, rad, inovativnost i vašu želju da jednu ovakvu žitaricu približite što većem broju ljudi. Ujedno zahvaljujem i svim vrijednim, marljivim, ali nadasve samozatajnim poljoprivrednicima koji čuvaju naš kraj, naše proizvode, našu tradiciju, jer samo u vašim rukama budućnost poljoprivredne proizvodnje u Varaždinskoj županiji je sigurna – istaknula je na otvorenju Zagorec.

Komentari