FOTO: Svježa morska riba s Murtera "vu Varaždinu na placu"

galerija-images/ribarnica bepo

Objavljeno: 03.04.2015. 11:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Oslići, arbuni, grdobine, hobotnice, škampi samo su dio ponude svježe morske ribe koju Varaždinci i Varaždinke mogu kupiti na varaždinskom placu.

Ravno s Murtera tri puta tjedno, najčešće utorkom, četvrtkom i petkom, na varaždinski plac stiže svježa morska riba u ribarnicu „Bepo“.

– Danas imamo u ponudi ribu iz uzgoja, orade i brancine, a ima i srdelica. Nažalost, onu našu uobičajenu ponudu nemamo zbog lošeg vremena na moru – doznali smo od djelatnice ribarnice Ivanke Jembrih.

Uobičajena ponuda su prave morske delicije, kako kažu u ribarnici, sve svježe ravno s Murtera.

– Uobičajena ponuda je kočarska riba s Murtera. To su oslići, arbuni, trlje, sredelice, menule, bugve, grdobine, hobotnice, škampi, kozice. Sve to svježe je iz mora na varaždinskom placu, zahvaljujući Marku Bašiću s Murtera koji je ovdje odlučio otvoriti ribarnicu – rekla nam je Ivanka dodajući kako vlasnik živi na Murteru, dok je voditelj ove ribarnice njegov sin Josip koji živi u Varaždinu.

S obzirom da smo u Velikom tjednu, mnogi danas za objed jedu ribu. U ribarnici stalno kruže kupci, a kako smo doznali, Varaždinci jako vole svježu ribu.

– Varaždinci jako vole svježu ribu i odlično su prihvatili novu ribarnicu. Primjećujem sve više roditelja s malom djecom, koji ribu kuhaju djeci. Imamo kupce od dvije godine starosti, do sto godina. Svi vole svježu ribu. Danas imamo u ponudi svježu ribu iz uzgoja, a cijene se kreću od 60 do 100 kuna po kili. Brancini manji su od 60 do 70 kuna, a orada od 70 do sto kuna, ovisno o veličini. Imamo i suhog bakalara, ako još netko stigne namočiti, radimo danas do 16 sati – poručila je Ivanka.

Riba je doista svježa, kažu u ribarnici. Ako se ulovi popodne ili navečer, već je drugo jutro na varaždinskom placu. Već sljedećeg tjedna, ukoliko se vrijeme na moru smiri, ribarnica će imati svoju uobičajenu ponudu.

– Doista se isplati voziti ribu s Murtera u Varaždin i naši kupci to cijene. Naravno, vrijeme je važan faktor u ribarenju, ali s obzirom na ulov, mi se prilagođavamo kako bi naš kupci dobili kvalitetnu svježu ribu – rekli su nam u ribarnici Bepo na varaždinskom placu.

{gallery}ribarnica bepo{/gallery}

Komentari