Od Kraljevskog meda za potenciju dobit ćete proljev i oglušiti

Kineski Kraljevski med

Objavljeno: 23.08.2014. 17:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da radi zaštite zdravlja potrošača se s tržišta povlači proizvod Kraljevski med, roka valjanosti veljača 2016., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba...

Kraljevski med namijenjen je ponajprije muškarcima iznad 18. godine života. Proizvođač navodi da sastojci efektno utječu na spolni život muškarca. No, u tom proizvodu utvrđena je prisutnost tadalafila, aktivne tvari u lijekovima koji se izdaju samo uz liječnički nadzor, a koji nije dopušten u proizvodima odobrenim kao dodaci prehrani.

Prema podacima Ministarstva, riječ je o proizvodu Kraljevski med - dodatak prehrani, LOT: 0105, pakiranom u šest AL-vrećica po 10 grama.

Za taj je proizvod putem HR RASFF sustava zaprimljena obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu tadalafila u koncentraciji 60,2 mg/kg (miligrama po kilogramu). Prisutnost tadalafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani, ističu iz Ministarstva.

Klinička ispitivanja pokazuju da korištenje tadalafila u dozi od 5 do 20 mg djeluje na pojačavanje hipotenzijskog djelovanja nitrata te je strogo kontraindicirano korištenje tadalafila kod osoba koje koriste pripravke nitrata u bilo kojem obliku. Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su promjene u vidu ili potpuni gubitak vida, zvonjenje u ušima ili iznenadni gubitak sluha, bol u prsima, povraćanje, znojenje, gubitak daha, konvulzije, crvenilo lica, vrata ili prsa, glavobolja, proljev, bol u mišićima i prsima, navodi se u priopćenju.

Tvrtka Medivital pharm također je izvijestila potrošače da s tržišta povlači dodatak prehrani Kraljevski med, serijskog broja 0105, roka trajanja veljača 2016. Iz tvrtke mole kupce da taj proizvod vrate na mjesto kupnje i da ga više ne konzumiraju.

Više pročitajte OVDJE

Komentari