Parkovi varaždinskim učenicima dali poduku o vrtlarenju

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 28.03.2015. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Parkovi

Izvor: galerija-images/parkovi

Varaždinski “Parkovi“ u petak su svojim proizvodnim prostorima organizirali prezentaciju za učenike IV osnovne škole. Uz upoznavanje s proizvodnjom bilja u zatvorenim i na otvorenim proizvodnim prostorima, za učenike je organizirana i praktična radionica...

Učenici su tako, uz pomoć stručnjaka iz Parkova,  sijali začinsko bilje raznih vrsta. U narednim tjednima učenici će moći pratiti rast bilja koje su zasijali u plastenicima Parkova d.d. i vidjeti svojih ruku djelo.

Vidjeti će kako se iz nekakvog „malog sjemena“ razvije biljka koja se koristi u prehrani ljudi, kao važan dodatak. Bitno je naglasiti da će svaki učenik dobiti teglicu sa svojim imenom, a na kraju proizvodnog procesa (od 6-8 tjedana) oni će tu teglicu odnijeti svojim kućama.

Ovakvim i sličnim akcijama Parkovi d.d. rade na osviještenju  vrijednost poljoprivredne proizvodnje odnosno sklada prirode i ljudi već od najranije dobi. Osim ove akcije, koja se nastavlja i drugi tjedan, slijede aktivnosti sa vrtićima, radionice izrade hotela za kukce i slične akcije.

U svojem dosadašnjem poslovanju Parkovi d.d. su težili biti odgovoran i pouzdan partner vlasnicima, klijentima i korisnicima svojih usluga. Poseban naglasak stavljen je na društvenu odgovornost i brigu o usklađenosti razvoja Parkova s razvojem i interesima šire zajednice.

Tako Parkovi d.d., osim što dio ostvarene dobiti vraćaju zajednici u vidu donacija i sponzorstava, poduzimaju i razne druge akcije u okviru naše zajednice.

U provedbi načela društveno odgovornog poslovanja Parkovi d.d. aktivno doprinose razvoju zajednice u vidu angažmana sa udrugama, vrtićima i školama. Ovih dana, u suradnji sa osnovnim školama i vrtićima Parkovi su organizirali niz aktivnosti na edukaciji u cilju poboljšanja uvjeta života na Zemlji.

Svima nam je u interesu što više korištenje ekoloških preparata koji ne mijenjaju sklad u prirodi i koji ne zagađuju okoliš. Također je važno približiti poljoprivredu i proizvodnju hrane, kako djeci tako i odraslima.
{gallery}parkovi{/gallery}

Komentari