U Lepoglavi održano predavanje "Rak dojke – rano otkrivanje bolesti spašava živote"

Objavljeno: 30.03.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/lepoglava predavanje rak dojke

Pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave u lepoglavskom Domu kulture održano je predavanje "Rak dojke – rano otkrivanje bolesti spašava živote".

Održala ga je viša medicinska sestra Bernarda Godinić, koja je tijekom predavanja poseban naglasak stavila na važnost ranog otkrivanja raka dojke, kao najvažnijeg čimbenika u njegovu izlječenju. Naime, 90 posto žena kod kojih se rak dojke otkrije na vrijeme imaju šansu za izlječenje.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli 2.400 žena, kojima rano otkrivanje bolesti daje velike šanse za očuvanje života. Stoga je pozvala nazočne žene da se redovito podvrgavaju pregledima – kako samopregledima tako i pregledima u zdravstvenim ustanovama.

Nazočne su žene na predavanju upoznate s čimbenicima koje utječu na pojavu raka dojke te na važnost zdrave prehrane.

Na predavanju su žene koje su pobijedile karcinom dojke ukratko iznijele svoja iskustva i prihvatile ideju da se u Lepoglavi osnuje klub u kojem će se okupljati oboljele od karcinoma dojke i njihove obitelji. 

Ispred Grada Lepoglave tu je ideju podržao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i pritom najavio nastavak gradske potpore projektima usmjerenima promoviranju zdravlja i nastojanju da Lepoglava bude - zdravi grad.

{gallery}lepoglava predavanje rak dojke{/gallery}

Komentari