U Lepoglavi tečajevi o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.02.2015. 14:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi, u prostoru Doma kulture, održan je prvi od dva tečaja sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja tijekom kojeg je četrdesetak poljoprivrednih proizvođača položilo ispit i dobilo dozvolu za rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja...

U suradnji s Gradom Lepoglavom i Udrugom vinogradara, vinara i voćara "Klopotec" tečaj je organizirao Agro-turistički klaster "Lepoglava" i tako omogućio poljoprivrednim proizvođačima s  područja Lepoglave da ispit za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja polažu upravo u Lepoglavi.

I dok neregistrirani poljoprivredni proizvođači trošak pohađanja tečaja moraju pokriti sami, poljoprivrednicima s područja Grada Lepoglave koji imaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, pohađanje tečaj sufinancira Grad Lepoglava.

Drugi od dva planirana tečaja u Lepoglavi će se održati 11. i 12. ožujka. Za taj se tečaj prijavilo pedesetak poljoprivrednih proizvođača kojima se još uvijek mogu pridružiti i ostali zainteresirani.

Komentari