Vinska akademija WinACon novim je projektom “Idemo pojesti vino“, kroz vinsku radionicu, započela ljeto u Varaždinu.
Tako su u s srijedu u prostoru restorana „Zalogajnice Šanjek“, zajedno s dvadesetak ljubitelja i poštovatelja vina promovirali, degustirali i sljubljivali autohtone namirnice i vina Varaždinske županije.
“Gost“ i iznenađenje za nepce, izvan Varaždinske županije, bio je škrlet turopoljski iz Vukomeričkih gorica.
Iako neki, načelno - ženski dio populacije, preferiraju aromatičnija, polusuha i poluslatka vina (sauvignon, traminac, muškat žuti …) prezentirani škrlet turopoljski iz Vukomeričkih gorica je sve iznenadio sljubljenošću s jednom, auhtonom, vrstom kobasica.
Vinsku radionicu vodili su mr.sig. Željko Lukinić, dipl.ing.kem. i Davor Hižak, mag. bioprocesnog inženjerstva. Iduća vinska radionica bit će održana u srijedu 1. srpnja, ali lokacija još nije utvrđena.
Više o svemu pročitajte OVDJE
Komentari