Vrtlari iz varaždinskog kraja uživali u biovrtu kod Novog Sela Rok

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.07.2015. 08:36

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 15:07

Foto: Biovrt

U subotu je održan Dan otvorenih vrata u biovrtu Silvije Kolar-Fodor, predsjednice udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Vrt se nalazi u Novom Selu Rok, mjestu pored Čakovca, a ove godine ga je posjetilo oko 60 ljubitelja prirode i vrtlarenja iz Međimurja, Varaždina, Zagreba, Sesveta, Sv.I.Zelina, Koprivnice....

U sklopu Dana otvorenih vrata Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje "Zdravo tlo kao temelj uzgoja zdrave hrane – iscjeli tlo u svom vrtu i uzgoji organsku hranu”, te terensko predavanje u sklopu obilaska biovrta, šumskog vrta, voćnjaka, te livade i oranica.

Uz organizirana predavanja i obilazak vrta, za sve posjetitelje vrta bio je i pripremjen domjenak s isključivo domaćom pripremljenom hranom i slasticama, koju su pripremili članovi i volonteri udruge.

- Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na radionicama i predavanjima udruge, volonterima udruge i svima koji su sudjelovali na ovom događaju te dokazali kako je interes za ovakvim načinom uzgoja hrane veliki - rekla je Silvija Kolar-Fodor.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Komentari