Zbog dokumentarca HRT-a Čudesnim vrtovima zujali kukci i helikopteri

galerija-images/Snimanje Cudesnih vrtova sa zemlje i iz zraka

Objavljeno: 10.09.2014. 15:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga Gredica

Prije nekoliko dana filmaši HRT-a zabilježili su posljednje kadrove Čudesnih vrtova koje uređuje više od stotinu urbanih vrtlara iz varaždinske Udruge Gredica. Za potrebe snimanja dokumentarca, kroz nasade cvijeća, paradajza i ostalog povrća proletjeli su i mini helikopteri...

Kamere ekipe dokumentarnog programa nacionalne televizije ove su godine u vrtovima Udruge Gredica zujale u proljeće i ljeto. No prije nekoliko dana iznad njihovih nasada u Biškupcu „zujao“ je i quaderocopter s montiranom minijaturnom kamerom.

- Dosad sam snimao različite scene s mojim DJI „Phantomom 2“. HRT je trebao snimatelja za dokumentarac o Čudesnim vrtovima i do suradnje je došlo zahvaljujući preporuci umjetnice Suzane Bernat, koja također ima vrt – pojasnio je Ivica Jeremić, pilot minijaturne letjelice koja će uskoro nastaviti snimati kadrove drugih dokumentarnih filmova širom Lijepe naše.

Kako doznajemo od Gorana Štimeca, projektnog koordinatora Udruge Gredica, spomenuti film bit će emitiran tijekom listopada, u sklopu dokumentarnog programa HRT-a.

- Vjerujem da će gledatelje zanimati ovaj dokumentarac, koji je još jedno veliko priznanje članovima Udruge. Naime, zahvaljujući njihovoj inicijativi, nakon Varaždina, urbani vrtovi osnovani su i u drugim gradovima – naglasio je Štimec.
{gallery}Snimanje Cudesnih vrtova sa zemlje i iz zraka{/gallery}
  

Komentari