istaknula se izvrsnošću komunikacije.

Ministrica Blaženka Divjak među finalistima za Komunikatora godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.01.2018. 12:07

Zadnja izmjena: 11.01.2018. 12:07

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ušla je među finaliste za Komunikatora godine. Ta se nagrada u sklopu svečanosti Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje onome tko se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se u Hrvatskoj istaknuo izvrsnošću komunikacije.

Članovi Hrvatske udruge za odnose s javnošću za tu su nagradu nominirali nekoliko desetaka ljudi i skupina, a žiri je izabrao pet finalista. Tko su, bit će otkriveno u iduća dva tjedna. Nakon toga žiri će birati pobjednika, a o tome kome bi trebala pripasti nagrada, moći će glasovati i građani putem Facebooka.

Ministrica Blaženka Divjak smatra da je u javnoj komunikaciji najvažnije da vjerujete u ono što govorite:

- Iskrenost i motivacija se trebaju moći očitati kako biste bili autentični. Trebate znati kome govorite i s tom publikom uspostaviti dvosmjernu komunikaciju. Tako možete primiti poruke i doživjeti reakcije druge strane. Na kraju, ne smije vas svaka negativna reakcija uvrijediti ili povrijediti. Prema tuđim se reakcijama treba postaviti kritički i samokritički - izjavila je Divjak.

Usporedno s objavom finalista za Komunikatora godine Hrvatska udruga za odnose s javnošću prima prijave za izbor najboljih komunikacijskih projekata. Natječaj je otvoren do kraja mjeseca.

Komentari