Uručena priznanja najboljim učenicima i mentorima Varaždinske županije

Objavljeno: 15.06.2015. 12:31

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 13:24

Foto: Varaždinska županija

Kako bi im zahvalili na trudu, doprinosu i rezultatima u protekloj školskoj godini, Varaždinska je županija tradicionalno na kraju školske godine održala svečanu dodjelu priznanja, pohvalnica i zahvalnica najboljim učenicima i njihovim mentorima u dvorani Gospodarske škole Varaždin.

- Više od 450 učenika i mentora danas je dobilo Priznanje, Pohvalnicu ili Zahvalnicu Varaždinske županije. To je znak kako ste protekle godine bili odlični, i učenici i mentori i ravnatelji. Puno je truda uloženo od rujna prošle godine do danas i to trebamo priznati i nagraditi. Varaždinska županija puno je uložila u protekli školsku godinu, ali najveći projekt nas još čeka, a to su besplatni udžbenici - rekao je na početku svečanosti župan Varaždinske županije Predrag Štromar, dodavši kako razmjena udžbenika ide jako dobro.

- Većina roditelja će početkom idućeg tjedna predati udžbenike, kada ćemo i vidjeti rezultate tog projekta. Da se radi o kvalitetnom projektu, potvrđuje i Grad Zagreb koji je pokušao kopirati program, ali bojim se da nemaju dovoljno vremena. To je prednost Varaždinske županije koja je uvijek korak naprijed ispred drugih - naglasio je župan Štromar, koji je zajedno sa svojim zamjenikom Alanom Košićem i pročelnikom za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom uručio zaslužena priznanja učenicima i mentorima.

Učenici iz Varaždinske županije, njih 216, koji su nastupili na državnim natjecanjima osvojili su 18 prvih, 16 drugih te 30 trećih mjesta, dok je na županijskoj razini, na kojoj je sudjelovalo ukupno 2.145 učenika, osvojeno čak 140 prvih mjesta.

Komentari