Uz Međunarodni dan djeteta 'Pandini' vrtićari izbjeglicama poslali igračke i poruku prijateljstva

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.11.2015. 13:08

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:08

Foto: OCV

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj da podsjeti i senzibilizirati javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije...

Podsjećamo, iako se dan djeteta diljem svijeta obilježava na različite datume, 20. studenoga jedan je od najčešćih  koji se spominje kao Međunarodni dan djeteta i prava djeteta. Na taj dan se obilježava i obljetnica prihvaćanja dokumenata UN koji govore o pravima djeteta.

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta u varaždinskom Obiteljskom centru provedeno je tijekom Dječjeg tjedna od 5. do 11. listopada ove godine.  Djelatnice OCV Jasenka Barković  psiholog i Kristina Balentović pravnica održale su u dječjem vrtiću '' Panda'' u grupi Turbolimači radionicu pod nazivom '' Prava djece izbjeglica.''

Djeca iz te skupine bila su već upoznata sa dječjim pravima kroz UNICEF- ov program Škole za Afriku. Tijekom radionice poseban naglasak je stavljen na dječje pravo na igru. Kako bi pomogli djeci izbjeglicama u ostvarivanju njihovog prava, ''turbolimači'' su izradili bojanke, skupili kao i izradili igračke. Završni dio radionice održan je na sam Međunarodni dan djeteta, u petak 20. studenoga  kada su''turbolimači''  kutiju sa bojankama, igračkama, porukom i niti prijateljstva uručili djelatnicama Obiteljskog centra.

Oni će ih u petak 27. studenoga odnijeti u kamp za izbjeglice u Slavonskom Brodu u kojem se na duži period zadržavaju izbjeglice a posebno majke sa djecom.

- Nadamo se da će tom gestom djeca izbjeglice koja su trenutno u društvu najranjivija dobiti podršku, osnaživanje i da će se na njihovim licima izmamiti osmijeh – ističu u Obiteljskom centru.

Komentari