Rotary u Muzeju

Rotary Club i Gradski muzej najavili ciklus predavanja za građane po uzoru na praksu iz 1930-ih

Objavljeno: 04.04.2024. 19:35

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 19:35

U suradnji s varaždinskim Gradskim muzejom, Rotary Club Varaždin tijekom travnja organizirat će četiri javna predavanja za građane, koja će održati članovi toga najstarijeg varaždinskog Rotary kluba.

Organizacijom javnih predavanja Rotary Club Varaždin oživljava praksu prijeratnog varaždinskog Rotary kluba, čiji su članovi tridesetih godina prošloga stoljeća redovno održavali predavanja za varaždinsko građanstvo o tadašnjim 'novotarijam', kaže Igor Čolaković, predsjednik Rotary Cluba Varaždin. Time se nastavlja i dugogodišnja suradnja Rotary Cluba Varaždin i Gradskog muzeja.

Javna predavanja članova Rotary kluba bit će besplatna, s početkom u 19 sati,  u palači Herzer na Franjevačkom trgu, a prvo u nizu, u utorak, 9. travnja, održat će Neven Vrček, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu organizacije i informatike, koji će govoriti o - suvremenim industrijama i pratećim tehnologijama.

U utorak, 16. travnja, poznati varaždinski odvjetnik Marko Porobija održat će predavanje o utjecaju umjetne inteligencije na pravnu struku i pružanje pravnih usluga. Varaždinski novinar Igor Čolaković u utorak, 23. travnja, predstavit će povijest Rotary Cluba Varaždin, jednog od najstarijih Rotary klubova u Hrvatskoj, koji je osnovan još 1931. godine, dok će meteorolog mr. sc. Emil Tkalec, u utorak, 30. travnja, govoriti o aktualnoj temi - Utjecaj klimatskih promjena vinogradarski sektor. 
 

Komentari