Vremenska prognoza

Stiže li nam veljača u ruhu proljeća: kakvo nas vrijeme očekuje u Varaždinu?

Objavljeno: 30.01.2016. 10:11

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 17:15

Posljednjih nekoliko dana zaista se zaboravilo na snijeg koji nas je mučio početkom siječnja te veselje donio uglavnom samo najmlađima. Počinje veljača, mjesec koji kalendarski spada pod zimu, ali može iznenaditi i nešto višim temperaturama...

Sunčani dani koji su nas razveselili prošlog tjedna na žalost brojnih planinara i rekreativaca nisu se nastavili za vikend.

Maksimalna temperatura koja se očekuje danas je 10 stupnjeva, dok je minimalna bila otprilike 3 stupnja, izmjerena noću i ujutro. Problem predstavlja jak vjetar koji gotovo da onemogućava boravak na otvorenom, a sunce će se pojaviti tek u popodnevnim satima, najavljuju prognostičari. 

Još nepovoljnije vrijeme očekuje se sutra, u nedjelju, te će temperature biti niže (najviše 8), uz kišu. Takvo će se vrijeme nastaviti sve do srijede kad su mogući jaki pljuskovi. Temperature će biti daleko od zimskih te ponegdje mogu rasti do 15 stupnjeva. Može se zaključiti da će polovica veljače biti više "proljetna" nego zimska jer se snijeg i ekstremno niske temperature ne očekuju. Ipak, zbog vjetra će subjektivni osjećaj topline biti znatno niži pa se i dalje preporuča topla i slojevita odjeća. 

Komentari