Apple bi u 2013. godini mogao osjetnije izgubiti udio na tržištu tableta

Objavljeno: 27.01.2013. 14:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

U Appleu su već predvidjeli kako će im se tijekom 2013. godine smanjiti tržišni udio na području tablet uređaja. Android tableti će nastaviti jačati, no u Appleu se previše ne zabrinjavaju, piše Racunalo.com.

Ta su predviđanja počela još u drugoj polovici 2012. godine kada je počelo značajniji pad tržišnog udjela Applea.

Ipak, u Appleu već najavljuju novu generaciju tableta koja će se pojaviti tek u drugoj polovici 2013. godine, tako da će svi drugi ne-Apple brandovi, u prvom redu mislimo na Android ali i Microsoftove tablete iskoristiti taj prostor i agresivno tržištu predstaviti svoje nove modele.

Ista “agresivnost” će se odnositi i na rušenje cijena, a u pravo po vrlo povoljnim cijenama su poznati Android tableti i zbog čega su se tako dobro i prodavali.

Acer i ASUS će u narednim mjesecima predstaviti nove i cjenovno povoljne Android modele kao što su Asus MemoPad ili Acer Iconia B1. I Amazon sa svojim Kindle Fire tabletom je za vrijeme božićnih blagdana napravio dobar posao, a i Googleov Nexus 7 je uzeo svoj dobar dio tržišnog kolača u 2012. godini, a dolaze i novi.

Ne zaboravimo i vodećeg Android prodavača tableta, južnokorejski Samsung, koji je već najavio Galaxy Note 8.0 i navodno i Galaxy Tab 3, a koje premijerno očekujemo na MWC 2013 sajmu u Barceloni. Zanimljivo, sve te statistike uopće ne spominju i Microsoft Surface Tablet RT i onaj na Windowsima 8. Još se uvijek stignu razmahati, pogotovo modelom Microsoft Surface Tablet Pro.

Ipak, trebamo spomenuti kako u Appleu vjerojatno ne sjede skrštenih ruku nego znaju što se događa na tržištu, tako da vjerojatno već pripremaju neke novitete s kojima će ponovo privući pažnju kupaca.

Komentari