Developer’s Day: Varaždinci pokazali velik interes za programiranje

Objavljeno: 30.06.2014. 19:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zimo Digital

U varaždinskom Tehnološkom parku prošlog tjedna održana je mini konferencija Developer’s Day u organizaciji Zimo Digitala, koja je okupila preko 60-ak sudionika.

Na konferenciji se pričalo o uvodu u iOS programiranje koje je svim prisutnima objasnio Nikola Stepan, kreator popularne aplikacije DHMZ. Također, u ovoj prigodi Zvonko Biškup objasnio je zašto je WordPress dobar i zašto bi ga trebali koristiti, da bi nakon njega nastavio Aron Balog koji je objasnio prednosti PHP-ovog frameworka Laravel, te podijelio nekoliko savjeta iz svojih neuspješnih projekata.

Na kraju, Josip Bišćan iz Infinuma uveo je nazočne u svijet Ruby on Railsa, te objasnio osnovne sintakse kako bi zainteresiranima približio ovaj programski jezik.

- Izuzetno smo zadovoljni kako je sve ispalo, jer nismo očekivali toliko ljudi na konferenciji, pa su radi nedostatka prostora neki odlučili vrijeme provesti u obližnjem kafiću i na vratima dvorane. Ovo je pokazatelj da postoji velik interes za programiranjem i u Varaždinu, pogotovo jer imamo dva fakulteta sličnih interesa – ističu organizatori.

Nakon službenog dijela konferencije, podijeljene su nagrade sponzora. Troškovi su financirani iz EU projekta Danube Pie koji promovira ideju eko dizajna i smanjenje emisije CO2.

Provodi ga Tehnološki park sa svojim međunarodnim partnerima, a financira ga Europska Komisija kroz program Konkurentnost i Inovacije - CIP.

Komentari