Facebook omogućio upravljanje tagiranim fotografijama

Piše: evz / zimo.co

Objavljeno: 24.08.2011. 17:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: facebook

Nakon što su predstavili novi dizajn alatne trake i pregled postavki, u Facebooku su korisnicima odlučili povećati kontrolu nad tagiranjem fotografija na kojima se nalaze, prenosi zimo.co.

Mnogo se korisnika žalilo jer su se fotografije na kojima se nalaze objavljivale bez njihovog znanja, a tag je bilo moguće maknuti tek kada su vas već označili. Drugim riječima, fotografija je prvo bila dostupna svima, a tek onda korisniku.

Facebook je objavio tri nove značajke od kojih je nazanimljivija upravo ta koja omogućuje upravljanje tagovima. Dakle, kada vas netko označi na fotografiji dobit ćete obavijest gdje ćete odabrati želite li da odobriti označavanje fotografija na kojima ste vi ili ne prije nego što slike osvanu na vašem profilu. Ipak, opcija se ne javlja automatski, već se mora omogućiti u postavkama svakog pojedinog korisnika.

Druga  novost je mogućnost objave informacija kao što su mjesto stanovanja i druge privatne informacije samo određenom broju ljudi, odnosno određenoj grupi vaših prijatelja.

Posljednja novost koju je Facebook odlučio uvesti je promjena odluke o osobama s kojima ćete dijeliti vaše informacije te o informacijama koje dijelite.

izvor: zimo.co

Komentari