Facebook uskoro predstavlja video chat?!

Objavljeno: 05.07.2011. 17:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Prvo je tehnološki svijet probudio Google predstavljanjem svog projekta za društveno umrežavanje Google plusa. To je bila glavna i jedina tema sve dok se nije oglasio Mark Zuckerberg i vratio Facebook pod povećalo rečenicom – „U srijedu predstavljamo nešto spektakularno.“, piše biznis portal Profitiraj.hr

Jedna od glavnih novosti koje donosi Google plus jest video chat, koji bi tradicionalnoj komunikaciji na društvenim mrežama trebao dati novu, video crtu. Brojni tehnološki analitičari širom svijeta uvjeravaju nas kako će u srijedu Zuckerberg predstaviti suradnju Skypea i Facebooka, odnosno interakciju video poziva unutar Facebooka kao odgovor na Hangouts, alat Google plusa.

Za Facebook itekako ima smisla predstaviti vlastiti video chat i potaknuti korisnike na njegovo korištenje, prije nego oni uopće probaju usluge Google plusa.

Ukoliko u srijedu Zuckerberg stvarno predstavi video chat unutar Facebooka,biti će to veliki uspjeh novog Skypeovog vlasnika Microsofta. Facebook broji oko 750 milijuna korisnika, a dobar dio njih postat će novi Skypeovi korisnici.

Inače, ove dvije kompanije surađuju već neko vrijeme te je Facebook djelomično integriran u Skype, a treba napomenuti i da novi vlasnik Skypea – Microsoft, ima mali udio i u Facebooku.

Ukoliko Facebook u srijedu ne predstavi suradnju sa Skypeom, vjerojatno će predstaviti aplikaciju za iPad na kojoj u Facebooku rade već mjesecima.


Ivan Klarić / Profitiraj.hr

Komentari