FOI: U srijedu otvorenje znanstvene konferencije CECIIS 2013

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.09.2013. 16:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Svečano otvorenje međunarodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2013 održat će se u srijedu, 18. rujna 2013. u 10 sati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

CECIIS (Central european conference on Information and Intelligent Systems) konferencija, koja se kroz dvadeset i četiri godine postojanja razvila u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, održava se na Fakultetu organizacije i informatike u razdoblju od 18. do 20. rujna 2013.

Središnja tema ovogodišnje konferencije je "Usluge usmjerene korisnicima" (User-Centric Services), a svoje radove na konferenciji će predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta.

Uz CECIIS se već nekoliko godina odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. Ove godine će se po treći put kroz sva tri dana trajanja konferencije, organizirati stručni simpozij o računalnoj sigurnosti – FOI Security (FSec) na kojem će se skupiti najveća imena u području računalne sigurnosti iz Hrvatske.

Po drugi će se put održati i jednodnevni stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija - Mobile and embedded development Symposium (f-moed) na kojem će se govoriti o razvoju aplikacija za mobilne i ugrađene sustave, a predavanja će održavati stručnjaci iz domaće IT industrije. U sklopu f-moeda će ove godine biti održano i 48-satno studentsko natjecanje Mobile App Chalenge.

Treći će se put održati jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-a izlagati svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Novost je što će se u organizaciji knjižnice Fakulteta održati i dvije radionice namijenjene knjižničarima. Radionicu Metel win programski proizvod za knjižnice održat će tvrtka Point d.o.o. iz Varaždina, a radionicu Izrada web stranica pomoću CMS sustava Wordpress Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Pozvana predavanja održat će četiri inozemna priznata znanstvenika: dr.sc. Nigel Bevan, poznati neovisni konzultant za upotrebljivost, dr.sc. Carsten Röcker sa Sveučilišta Aachen, prof.dr.sc. Mladen A. Vouk sa Sveučilišta Sjeverna Karolina te prof.dr.sc. Uwe Zdun sa Sveučilišta u Beču.

Komentari