Google traži partnera za razvoj automobila bez vozača

Piše: eVz/Seebiz.eu

Objavljeno: 29.04.2012. 18:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: papygeek.com

Iz Googlea su objavili da trenutno pregovaraju s automobilskim kompanijama i traže partnera s kojim će zajedno razvijati tehnologiju za proizvodnju automobila kojima će upravljati računala, piše Seebiz.eu.

Anthony Levandowski koji je uključen u ovaj projekt kaže da razgovaraju sa svim proizvođačima automobila kako bi vidjeli koliko su "uzbuđeni" i zainteresirani za sve ovo.

Na stranici Digital Trends kažu da smo "sve bliži danu u kojem ćemo ući u automobil koji će nas odvesti na posao, a u isto vrijeme ćemo rješavati križaljku, igrati neku igru ili malo odspavati".

Ipak, u Googleu su svjesni koliko je tema automobila kojima će upravljati računala osjetljiva i koje sve opasnosti predstavljaju ovakvi automobili te će im trebati godine dok ne razviju "savršenu" tehnologiju kojoj ćemo moći povjeriti naše živote.

Do tada, rekao je Levandowski na Society of Automotive Engineers konferenciji koja se održala u Detroitu, ekipa iz Googlea nastavit će testirati ove automobile i prijeći će milijune testnih milja prije nego ovi automobili počnu voziti cestama jednako kao i obični automobili.

Komentari