Hoće li korisnici uskoro moći prodavati pjesme putem SoundClouda?

Piše: evz/zimo.co

Objavljeno: 13.08.2012. 14:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: www.wiretotheear.com

Zadnjih godina, glazbena industrija našla se u velikim problemima pojavom servisa kao što su iTunesi, Spotify i SoundCloud, a koji je nedavno dogovorio partnerstvo sa servisom za online plaćanje Adyen koji će biti integriran u sam SoundCloud, piše zimo.

Naime, kako prenosi TheNextWeb, SoundCloud će integrirati Adyen i servis za kontrolu protiv prevare u svoju stranice, što znači da bi glazbenici uskoro mogli na vrlo jednostavan način zaraditi od svoje glazbe.

Svi smo više manje svjesni koliko je teško glazbenicima naplatiti svoj sadržaj. Medij poput CD-a otišao je u povijest a MP3 je dostupan gotovo na svakom koraku.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest da SoundCloud trenutno nema način kako njegovih 15 milijuna korisnika može prodavati sadržaj direktno putem stranice, no postoji način kako korisnici mogu donirati nešto novaca putem Flattr-a, kompanije koju je osnovao Peter Sunde – suosnivač Pirate Baya.

Adyen nudi 100 različitih metoda plaćanje diljem svijeta i to sve uz plaćanjem sa samo jednim klikom. Ovaj servis već koristi Groupon UK, Vodafone, Badoo, Photobox i Spreadshirt.

Nedavno je SoundCloud objavio i novu verziju koja omogućuje više mogućnosti za dijeljenje sadržaja, obavijesti u realnom vremenu, bolje pretraživanje i cjelokupni redizajn.

Fred Wilson iz Union Squarea – koji su prošle godine uložili novu rundu ulaganja, istaknuo je kako “web ne smije biti bez zvuka, kao što je to slučaj danas. To se mora promijeniti.”

Izvor: zimo.co

Komentari