Instagram neće prodavati fotografije

Piše: eVz / Bug.hr

Objavljeno: 19.12.2012. 17:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Facebook će morati naći neki drugi način zarade na Instagramu kojeg je platio milijardu dolara, piše Bug.hr.

Prilično bučno jučer je odjeknula vijest o izmjeni uvjeta korištenja Instagrama. U novim pravilima stoji kako će ova mreža moći davati prava na korištenje postavljenih fotografija oglašivačima i ostalim zainteresiranim stranama.

Kako se ovo mnogima nije svidjelo, suosnivač Instagrama Kevin Systrom odlučio se osvrnuti na nastalu situaciju i pojasniti nove uvjete korištenja. Kaže kako nemaju namjeru prodaje fotografija postavljenih na servis, a umjesto toga žele promovirati suradnju oglašivača i autora fotografija.

Također, ponovio je kako je postavljeni sadržaj isključivo vlasništvo njihovih autora, a njihov cilj u Instagramu je da se korisnici osjećaju ugodno dok koriste uslugu.

Kako bi razjasnili cijelu priču, u Instagramu već rade na izmjeni teksta novih uvjeta korištenja, iz čega će biti jasno što se točno može dogoditi s postavljenim sadržajem, rekao je Systrom.

Određen broj korisnika već je napustio Instagram zbog ovog, kako se mislilo, narušavanja privatnosti i potpunog nepoštivanja autorskih prava.

Izvor: Bug.hr

Komentari