Ispišite si i sastavite vlastitog robota "za po doma"

Piše: eVz/Bug.hr

Objavljeno: 06.04.2012. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Iako ne možemo baš reći da robotika napreduje onako kako bismo željeli i nadali se gledajući filmove, znanstvenici stalno nešto prčkaju na tom polju i najavljuju nam neočekivane rezultate.

Zadnji takav je projekt američkih sveučilišta Harvard, Penn State i MIT koja su pokrenula petogodišnji projekt razvoja tehnologije izrade vlastitih minijaturnih robota čije bi planove svatko mogao skinuti s Interneta, prilagoditi ih svojim potrebama, poslati na 3D pisač i ispisati si vlastitog malog kućnog robota, piše Bug.hr

Projekt se zove „An Expedition in Computing for Compiling Printable Programmable Machines“, a cilj mu je omogućiti jednostavnu izradu malih, jeftinih robota za kućnu namjenu.

Zamisao je da postoje lokalni dućani s 3D pisačima gdje svatko može od gotovih rješenja sebi složiti i prilagoditi svojim potrebama baš ono koje mu treba, ispisati ga i odnijeti sa sobom.

Za sada, pak, od svega toga imaju samo tri origami-robota, koji ne izgledaju pretjerano impresivno, ali sačekajmo tih pet godina…

Komentari