Kako očistiti profil na Facebooku prije dolaska Graph Searcha

Objavljeno: 24.01.2013. 00:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

Nakon što je Zuckerberg najavio Graph Search, novi način pretraživanja na Facebooku, mediji su upozorili na neke opasnosti koje korisnicima prijete na najvećoj društvenoj mreži na svijetu, piše Dnevnik.hr.

Naime, novi i detaljniji način pretraživanja omogućit će lakše pronalaženje informacija na Facebooku pa bi se tako o korisnicima mogle otkriti neke neugodne informacije iz prošlosti za koje su oni u potpunosti zaboravili ili su na njima zaboravili urediti postavke privatnosti.

Tako bi samo jedan lajk na krivu grupu ili krivi komentar napisan prije nekoliko godina (na koji su korisnici zaboravili) korisnike mogli dovesti u velike probleme. No, sada postoji i rješenje za izbjegavanje ovih problema, a zove se Facewash.

Riječ je o web aplikaciji koja će omogućiti pretraživanje vašeg profila za određenim riječima koje se smatraju neprikladnima, a korisnici su ih objavili u statusima, komentarima, linkovima ili grupama.

Aplikacija će prikazati sve objave u kojima se spominju te riječi te ćete ih onda moći izbrisati ili urediti postavke privatnosti kako ne bi bile dostupne svima.

Izvor: Dnevnik.hr

Komentari