Microsoft razvio revolucionarno prepoznavanje govora

Piše: evz / zimo.co

Objavljeno: 31.08.2011. 19:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: topnews.net.nz

Prepoznavanje govora jedna je od značajka koju žele usavršiti kompanije od Googlea, preko Applea pa sve do Microsofta, prenosi zimo.

Naime, Microsoft tvrdi kako su razvili revolucionarni način prepoznavanja govora koji će predstaviti na Interspeechu 2011.

Za sada su nam poznate razne mogućnosti prepoznavanja govora, od one na mobitelima pa do one u web preglednicima, no Microsoft ima malo drugačiju viziju - za njihovo prepoznavanje govora nisu potrebni korisnici već će se primjenjivati automatsko prepoznavanje govora u realnom vremenu i bez potrebe za čovjekom da bi se unesle informacije. Ukratko, pravo prepoznavanja ljudskog govora.

Microsoft tvrdi kako su dosegli pogreške riječi u stopi od 18. 5 posto, što je poboljšanje za 33 posto u usporedbi sa rezultatima dobivenih konvencionalnim putem. Iz kompanije također kažu kako će aplikacije speech-to-speech biti tečnije i puno bliže stvarnosti te će se moći koristiti u komercijalne svrhe.

Microsoft sve svoje napore ulaže u tzv. prirodno korisničko sučelje, pa tako uz ovo revolucionarno prepoznavanje govora već ima razvijen Kinect koji prati kretanje tijela pomoću kojeg je moguće upravljati računalima.

izvor: zimo.co

Komentari