Najunikatniji sat koji ste ikada vidjeli ima cajgere od dasaka

Piše: eVz/Zimo.co

Objavljeno: 03.05.2012. 12:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: esquire.ru/clock

Umjetnik Mark Formanek uz pomoć Datenstrudela napravio je sat koji je doslovno građen u realnom vremenu i kojeg radnici mijenjaju svake minute i po danu i po noći. Visok je 4 metra i dugačak je 12 metara, a izgrađen je u Berlinu u parku, piše Zimo.co

Video proces je sinkroniziran prema vremenu vašeg računala, tako da je gledanje u sat zapravo zanimljivo.Ovaj 4m visok i 12 dugačak prikaz vremena ažurira 70 radnika u realnom vremenu, pa tako unatoč tome što se radnici trude dati točno vrijeme, svake su minute kratki s vremenom, jer ipak sve te daske treba premjestiti.

Stoga, ukoliko vam je dosadno na poslu i gledate na sat kad ćete doma, možda vam ovaj projekt Formaneka pomogne, pošto vam zurenje u sat neće dosaditi.

Osim web verzije, Standard Time projekt je dostupan i za retina zaslon iPhonea ili iPoda toucha, a ukoliko imate stariju verziju iPhonea možete potražiti i Huge Alarm Clock – The Standard Time Project.

Također, dostupna je i verzija za iPad, no datoteke su prilično velike, pa ekipa iza ovog projekta moli za strpljenje prilikom preuzimanja aplikacije.

Projekt pogledajte OVDJE

Komentari