Nove Sound Blaster "Z" zvučne kartice za glazboljupce

Piše: eVz7Bug.hr

Objavljeno: 18.08.2012. 12:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Creative Technology najavljuje Sound Blaster Z liniju zvučnih kartica zasnovanih na zvučnom čipu Sound Core3D. Kompanija je još prošle godine predstavila liniju zvučnih kartica Recon3D, prvih s novim zvučnim procesorom, no opremom i karakteristikama namijenjenih prije svega igračima, piše Bug.hr.

Kartice iz obitelji Sound Blaster Z zanimljivije će biti ljubiteljima glazbe, a predstavljena su tri modela koja se manje razlikuju u karakteristikama, a više u ostaloj pratećoj opremi. Vrh ponude predstavlja model Sound Blaster ZxR s impresivnim odnosom signal-šum (SNR) na ugrađenom digitalno-analognom pretvaraču (DAC) od čak 127 dB, izmjenjivim Op-Amp pojačalima,  te ugrađenim pojačalom za slušalice koji može isporučiti 80 mW u 600 Ohma.

Uz ZxR dolazi i prateća kartica DBpro s kvalitetnim analogno-digitalnim pretvaračem (123 dB SNR), RCA i optičkim ulazima te ACM kontrolna jedinica s mikrofonom i audio konektorima.

U sredini ponude je Sound Blaster Zx s također integriranim pojačalom za slušalice i pozlaćenim konektorima, no nešto lošijim SNR-om od 120 dB te s podrškom za DTS Connect i Dolby Digital Live.

Uz ovu karticu Creative isto isporučuje ACM modul, ali i optičke te analogne stereo kabele. Najslabiji novi Sound Blaster Z ima jednak SNR kao i prethodni model, dok ACM jedinicu u paketu zamjenjuje samo mikrofon.

Ova kartica također ima pojačalo za slušalice, LED osvjetljenje i pozlaćene konektore. 

Komentari