Obilježavanje Svjetskog dana jabuka na ludbreškoj Gradskoj tržnici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.10.2013. 12:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

Ludbreška vinska cesta – cesta Poštenjaka nastavlja sa svojim aktivnostima te će tako na Gradskoj tržnici u subotu, 19. listopada obilježiti Svjetski dan jabuka.

S ciljem promicanja važnosti jabuke za zdravlje i prehranu ljudi, okupit će se proizvođači jabuka, vina od jabuke, jabučnog octa i čipsa od jabuke, a svi koji dođu moći će uživati u piti i štruklima od jabuke.

Predstavit će se nekadašnji, već zaboravljeni običaj sušenja jabuka kao i pletenje košara od vrbove šibe. Program na Gradskoj tržnici započinje u 10 sati i trajat će do 13 sati.

Vino Poštenjak ovog će se puta kušati kuhano, uz pjesmu Pajdašica i zvuk tamburica. U programu će sudjelovati i Dječji vrtić Radost te ludbreške udruge. Organizatori manifestacije su Gradska tržnica Ludbreg u suradnji s Gradom Ludbregom i Ludbreškom vinskom cestom.

Važno je istaknuti da su na Gradskoj tržnici Ludbreg ove godine dodijeljeni certifikati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja prodaju svoje vlastite proizvode na ovoj tržnici, čime se naglašava povjerenje kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće, a sama Gradska tržnica zajedno s Ludbreškom vinskom cestom ovakvim događanjima želi doprinijeti društveno odgovornom okruženju u svojoj zajednici.

Komentari