Pravo kockanje na Facebooku samo za punoljetne

Piše: eVz/Bug.hr

Objavljeno: 12.08.2012. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Bug.hr

Kako se usporava rast prihoda od internetskog oglašavanja i drugih dosadašnjih uobičajenih izvora, Facebook je počeo tražiti nove mogućnosti za zaradu, te je korisnicima u Velikoj Britaniji omogućio kockanje pravim novcem putem svojih stranica, piše Bug.hr.

Naime, tvrtka Gamesys izdala je internetsku verziju igre Bingo za korisnike Facebooka u Velikoj Britaniji starije od 18 godina, kojima će tvrtka isplaćivati pravi novac u slučaju dobitka. Facebook je potvrdio partnerstvo s Gamesysom ističući kako je internetsko kockanje pravim novcem dobro regulirana aktivnost u Velikoj Britaniji, stoga omogućuju svojim partnerima da ponude igre odraslim korisnicima na siguran i kontroliran način.

U Facebooku su također istaknuli kako za sada nemaju namjeru ponuditi mogućnost kockanja pravim novcem u bilo kojoj drugoj zemlji, ili s bilo kojim drugim partnerom osim Gamesysa.

Facebookovi predstavnici odbili su objaviti koliki dio prihoda od kockanja će dobivati od Gamesysa, no potvrdili su kako postoji dogovor o dijeljenju prihoda. Trenutno Facebook uzima 30 posto prihoda od transakcija u igrama nevezanim uz klađenje, poput kupovine virtualnih traktora i sjemena u Zynginom Farmvilleu.

Komentari