Prof. Rabuzin s FOI-ja proglašen najboljim predavačem u New Yorku

Objavljeno: 21.11.2012. 11:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: eVarazdin.hr

Prof. dr. sc. Kornelije Rabuzin s Fakulteta organizacije i informatike prisustvovao je znanstvenoj konferenciji pod nazivom “The Finance, Global Management, Economics & Information Technology Research Conference“ koja se održala u New Yorku.

Konferencija je održana u hotelu Crowne Plaza koji je smješten na glavnom trgu Times Square koji se nalazi u središtu Manhattana.

Na spomenutoj konferenciji prihvaćeno je i prezentirano više od 70 radova, a sudionici su bili sa svih kontinenata. Rabuzin je na konferenciji predstavio dva rada na temu baza i skladišta podataka, s time da je posebnu pažnju izazvao rad koji se bavi skladištima podataka i poslovnom inteligencijom te opisuje njihovu primjenu u području visokoškolskog obrazovanja.

- Kod takvih znanstvenih konferencija običaj je da nakon završetka konferencije radove prezentirani na konferenciji dodatno proanalizira programski odbor konferencije i da se odrede oni radovi koji su bolji i koji imaju potencijal da se dodatno prošire i dorade te kasnije objave u znanstvenim časopisima, a o čemu se autori takvih radova obično obavijeste nakon same konferencije. Isto tako se po završetku konferencije obično određuje tko je najbolji predavač na konferenciji te koji je rad bio najbolji - ispričao nam je Rabuzin.

Temeljem održanih prezentacija Kornelije Rabuzin nagrađen je kao najbolji predavač na konferenciji, što je s obzirom na značaj, broj i strukturu sudionika same konferencije, veliki uspjeh.

Kornelije Rabuzin zahvalio je i prof. dr. sc. Mirku Malekoviću i prof. dr. sc. Mirku Čubrilu, koji su iz svojih znanstvenih projekata izdvojili sredstva i financirali put i odlazak na samu konferenciju.

Izvor: Varaždinski tjednik

Komentari