Pronađen lijek za nevjeru

Objavljeno: 24.03.2012. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

NEVJERA je odgovorna za velik broj prekida, razvoda i slomljenih srca, a ako je vjerovati psihoterapeutu M. Gary Neumanu, za nju postoji lijek. Razgovarao je sa 500 vjernih parova, i zaključio da svi rade iste stvari. Ove četiri su najčešće:

1. Druženje minimalno 30 minuta dnevno

Nije važno jeste li u tih 30 minuta na večeri, nekoj zajedničkoj aktivnosti ili jednostavno ležite pred televizorom: 30 minuta je dnevni minimum koji vas čini povezanima.

2. Podrška

Ako želiš dobru vezu, ne smiješ ga samo prozivati kada napravi nešto loše, jer će se osjećati kao malo dijete na koje se roditelji deru. Reci mu kada je napravio nešto krivo, ali i kada je napravio nešto dobro, i sigurno će voljeti biti s tobom.

3. Neka te čuje


Mnoge žene koje varaju svoje muževe kažu kako ih on jednostavno nije slušao. Muškarci su manje skloni slušanju, a ako želiš da te sasluša, reci mu da trebaš 5 minuta njegovog vremena u kojem će te samo saslušati, i ne davati savjete. Usredotočit će se na tebe, a ne na rješavanje problema.

4. Riješite problem


Mnogi se parovi svađaju dok im ne prekipi, pa se smire i svađaju oko iste stvari za dva tjedna. Uspješni parovi odmah riješe problem i tako se osiguravaju od novih svađa.

Izvor: Index.hr

Komentari