Slike na Facebooku od sada su veće i u visokoj rezoluciji

Piše: evz/zimo.co

Objavljeno: 23.03.2012. 18:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: zimo.co

Slike na Facebooku važan su dio ove društvene mreže, pa tako korisnici svakog dana dodaju preko 250 milijuna fotografija, piše zimo.co

Nedavno, Facebook je predstavio i novo sučelje za pregledavanja fotografija, a sada su na svom blogu objavili kako uvode nekoliko novosti, odnosno unaprijeđeni preglednik fotografija, te visoko razlučive fotografije i mogućnost gledanja preko cijelog zaslona.

No, unatoč tome što nudi pregledavanje visoko razlučivih fotografija, ova je mogućnost limitirana pa je tako dijeljenje visoko razlučivih fotografija moguće samo putem weba, dok mobilna aplikacija ne uključuje mnogo značajka koje su dostupne na Facebook stranici za računala.

Također, spomenimo da sliku u fullscreenu možete gledati samo ukoliko imate najnoviju verziju Firefoxa ili Chromea. Najveća rezolucija fotografija je 2.048 x 2048 piksela, dovoljno veliko da ne izgubi kvalitetu kada je razvučete preko cijelog zaslona.

Također, iako su se neki nadali da će fotografije za Facebook dobiti filtere kao što je to primjer recimo kod Google+, za sada nema spomena oko ovih značajka, navodi AllThingsD.

Za kraj, ukoliko želite pregledavati slike preko cijelog zaslona, sve što trebate jest kliknuti na malenu strelicu u gornjem desnom kutu. Kako vam se čini mogućnost pregledavanja slika u visokoj rezoluciji?

Napomena: vjerojatno još nećete imati ovu mogućnost, stoga probajte kasnije ili za koji dan.

Komentari