Sve više uključenih u humanitarnu akciju "Djeca prije svega"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.11.2013. 18:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Humanitarna akcija "Djeca prije svega", koju organizira Zaklada solidarnosti Grada Varaždina u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, protječe u duhu razumijevanja i solidarnosti koju svojim donacijama iskazuju mnogobrojne tvrtke i pojedinci s područja Grada Varaždina i šire regije.

Akcija je organizirana s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju specijalne suvremene opreme i pomagala za djecu s posebnim potrebama.

U tijeku su aktivnosti prigodne prodaje učeničkih radova Centra Tomislav Špoljar od keramike, drugih materijala i tehnika od kojih su neka prava mala umjetnička djela te ih građani rado razgledaju i kupuju.

Nastavnom osoblju Centra i volonterima Zaklade osiguranjem prigodnih mjesta za prodaju u susret izlaze i institucije i trgovački centri: hotel Minerva i Uprava Grada u Varaždinskim Toplicama, Knjižnica i čitaonica te Turistička zajednica u Ludbregu, KTC Centar u Ivancu, a uz pruženo gostoprimstvo u Robnoj kući Trgonom Novi Marof, ta tvrtka se priključila akciji i značajnom donacijom.

U aktivnostima sudjeluju i roditelji djece koji su između ostalog izradili i posebnu stranicu na Facebooku, a javljaju im se i roditelji iz drugih krajeva Hrvatske koji svojom pomoći žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji.

Na odgovarajući način uključuju se i župe s područja Varaždinske Županije. Valja istaći da je do sada prikupljeno više od polovine sredstava za kupnju jednog kompleta specijalne opreme i pomagala  za djecu s posebnim potrebama koja inače stoji oko 100.000 kuna. Idealna bi inače bila dva kompleta kojima bi se intenzivnije moglo pomagati djeci šire regije, ističu organizatori.                                          

Podsjećamo, završnica akcije okrunit će se prigodnim koncertom blagdanskog ozračja u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu, u nedjelju, 8. prosinca u 19 sati. Zajednica sportskih udruga također se uključuje u akciju, a osim u Suvenirnici na Korzu, karte se mogu kupiti i u kafiću u Graberju ili narudžbom na kontakt adrese Zaklade solidarnosti Grada.

Na koncertu će nastupiti Antonio Tkalec, poznati varaždinski kantautor duhovne glazbe, Valentina Geci, pjevači zabavne glazbe Helena Hubak i Nenad Kumrić, kvartet "Prijatelji" iz Maribora, a atraktivnim točkama nastupit će i Tihomir Bendelja, svjetski prvak u twirlingu.

Komentari