U tijeku su prijave za Festival kajkavske komedije - Dani Mladena Kerstnera

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 14.10.2013. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Dani Mladena Kerstnera – Festival kajkavske komedije i ove se godine održava u Ludbregu u vremenu od 28. studenog do 1. prosinca ove godine.

Pozivaju se sve amaterske družine koje njeguju kajkavsku riječ i komediju da se prijave do  1. studenog putem prijavnice koju možete pronaći na sljedećoj stranici www.pou-ludbreg.hr/dani-mladena-kerstnera-2013/

Ova manifestacija prvi je put održana 1998. godine, povodom 70-te obljetnice života Mladena Kerstnera. Radi se o kulturnoj manifestaciji sa svrhom promoviranja hrvatskog, a naročito kajkavskog humora, odnosno s ciljem popularizacije lika i djela ovog ludbreškog književnika.

Mladen Kerstner rođen je u Ludbregu 1928. godine, a umro je u Zagrebu 1991. godine. Poznat je kao hrvatski novinar, pisac, režiser. Pisao je pjesme, pripovijetke, drame za radio (30), kazalište (4) i televiziju. Bio je član Društva hrvatskih književnika. U svojim djelima na poseban humoristički način tematizira rodni kraj (ludbreška Podravina), problematizira težak život ljudi ruralnog kajkavskog mentaliteta.

Najveće domete postigao je u svoja dva djela, od kojih su nastale popularne televizijske serije - Gruntovčani i Mejaši. U njima je kreirao nezaboravne likove Dudeka, Regice, Cinobera, Presvetlog i druge.

Izvor: ludbreg.hr

Komentari