U Varaždinu predstavljanje portala „Moj zdravstveni karton“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 01.06.2014. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Mojzdravstvenikarton.com

Varaždinska županija i tvrtka KING ICT d.o.o. u ponedjeljak 2. lipnja s početkom u 11 sati organiziraju  prezentaciju Web portala „Moj zdravstveni karton“ koji ima zadaću povezivanja pacijenata, liječnika te zdravstvenih ustanova u jednom softwareskom rješenju.

Prezentacija spomenutog portala bit će održana u maloj dvorani županijske palače (Varaždin, Franjevački trg 7). Zahvaljujući portalu, putem zdravstvenog kartona pacijent će imati mogućnost pohranjivati svoje podatke na jednom mjestu, poptuno sigurno i apsolutno zaštićeno.

Ti podaci su njegovo vlasništvo, i samo on ima pravo odrediti koji liječnik ili ustanova će moći pregledavati njegove medicinske podatke. Sa druge strane, ustanova ili liječnik, ako im je prije toga pacijent dao dozvolu, mogu i sami nadopunjavati karton pacijenta, bilo ručno ili preko nekih drugih software-skih rješenja, automatski.

Pacijent ima mogućnost praćenja i određenih parametara, na dnevnoj ili bilo kojoj drugoj vremenskoj bazi (tlak, šečer, temperaturu ...) i to pohranjivati kao sastavni dio svojeg kartona, što može bitno olakšati eventualno buduće liječenje.

Posebna pogodnost može biti što takav sustav ne poznaje granice, naime to je globalni projekt koji, doduše, starta u RH.

To može značajno olakšati liječenje ljudi koji nisu u matičnoj državi (recimo na poslovnom ili turističkom putovanju ...), na način da pacijent omogući i dozvoli pristup svojim medicinskim podacima liječnicima iz drugih zemalja.

Komentari