Uvodni sastanak IPA projekta MEDINFO

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.10.2013. 16:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U sklopu IPA projekta "MEDINFO - Razvoj kurikuluma za Interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij medicinske informatike", u utorak 15. listopada s početkom u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se uvodni sastanak.

Projekt MEDINFO financiran je u sklopu programa IPA: Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, temeljem poziva za "Daljnji razvoj i implementaciju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira". Projekt zajedno izvode sastavnice Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet organizacije i informatike (nositelj) i Medicinski fakultet – Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" (partner).

Uz sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, suradnici na projektu su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku i Ericsson Nikola Tesla d.d.

Voditeljica projekta je izv. prof. dr. sc. Diana Šimić s FOI-a.

Ukupna vrijednost projekta MEDINFO je 168 053 eura, od čega je oko 121 737 eura sufinancirano od strane Europske unije. Projekt je započeo u kolovozu 2013., a trajat će 18 mjeseci.

Ciljevi projekta su:
• razviti kurikulum za poslijediplomski specijalistički studijski program medicinske informatike
• razviti kvalifikacijski standard "specijalist medicinske informatike",
• razviti sposobnosti implementacije studentocentričnog učenja temeljnog na kompetencijama i ishodima učenja,
• osnažiti mehanizme za osiguranje kvalitete,
• povećati fleksibilnost i transparentnost prijelaza između različitih razina i vrsta obrazovanja,
• stvoriti partnerstva i poboljšati suradnju između dionika na svim razinama.

Rad na novom kurikulumu temeljit će se na nacionalnoj Deklaraciji o e-zdravlju Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i preporukama Međunarodnog društva za medicinsku informatiku.

Komentari