Varaždin: Prvosvibanjsko druženje na šetalištu u Ulici Vilka Novaka

Objavljeno: 30.04.2014. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Inicijativa građana udruženih varaždinskih ulica Vilka Novaka, Rudolfa Horvata, Ive Mikaca, Maksimilijana  Vrhovca, Braće Vidović i Ulice grada Koblenza u četvrtak, 1. svibnja organizira proslavu Praznika rada.

Proslava će se održati na prostoru šetališta u produžetku Ulice Vilka Novaka, s početkom u 11 sati.

- Obogatimo našu feštu 1. svibnja osjećajima poštovanja i respekta prema radnicima današnjih dana. Podijelimo radost uljepšanog izgleda šetališta sa susjedima, uz ljubazne riječi priznanja i pohvale onima koji su u tome sudjelovali radom ili podrškom. To zaista ništa ne košta, ali oplemenjuje i ostvaruje obostrano zadovoljstvo - ističu predstavnici Inicijative građana.

- Podijelimo sa susjedima svoj gulaš, roštilj, štrukle, kolače, limunadu, pivo ili gemišt. Povedite sa sobom djecu i donesite svoj ručak na zelenu livadu. Donesite stolice i stolove, omiljenu pjesmu na usnama ili na CD-u. To će biti naša fešta - riječi su poziva na feštu.

Podsjetimo, Inicijativu građana osnovali su stanovnici ovih ulica krajem 2010. godine, tražeći od Grada Varaždina da uredi i održava produžetak ulice V. Novaka do istočne obilaznice, koji kao šetnicu koriste mnogi Varaždinci. Na taj su ih korak potakla zapuštena zemljišta i ilegalno odlaganje otpada u blizini njihovih kuća.

U međuvremenu su sami, o svom trošku i volonterskim radom, očistili i uredili okoliš šetnice.

- Dosadašnji uspjesi dovoljan su razlog da zajedno podijelimo radost vidljivo ljepšeg okoliša. To je prigoda da još više učvrstimo dobrosusjedske odnose jer smo zajedno uspješniji. To je vrijedno fešte u ugodnom raspoloženju. Tražimo prijatelje ekološki zdrave okoline te bismo rado od njih čuli nove ideje i nove planove za uljepšavanje i održavanje šetališta - istaknuli su stanovnici ovog dijela grada.

Komentari